Saker att tänka på när man ska flytta

Det är mycket att göra och tänka på när du ska flytta och det är inte lätt att ordna allt helt ensam. Det är en stressig process men kan ganska enkelt underlättas tack vare hjälp från vänner, flyttfirmor och inte minst städfirmor.

Hur du kan gå tillväga när du flyttar

Till en början kan du skriva listor på allt du behöver göra, rum för rum, sak för sak. Skriv vad du ska packa ner, märk kartongerna och lista vad som ska slängas eller ges bort. Se flyttningen som en chans att sortera igenom dina tillhörigheter ordentligt! Gör adressändringen i förväg, flytta eller säg upp abonnemang och se över din hemförsäkring. Villkoren och premierna skiljer sig nämligen beroende på boendeform, så se till att ha koll på din försäkring när du flyttar! Som du märker är det en del att tänka på vid en flytt vilket gör att det lätt kan bli stressigt, men med hjälp från vänner och firmor kan du själv underlätta väldigt mycket. Spela inte någon slags hjälte och försök göra allt själv – ingen vinner på det!

Packning och flyttstädning

Att packa ner hela sitt materiella liv kräver många och rejäla kartonger – satsa därför på riktiga flyttkartonger! Du kan antingen införskaffa dem själv eller låna av flyttfirman om du har anlitat en. Annars kanske någon kompis har flyttlådor från sin flytt som du kan få låna?

Efter packningen är det dags för städning. Vill du slippa den jobbiga flyttstädningen kan du använda dig av en städfirma, som till exempel Nox AB i Uppsala, som smidigt sköter städningen åt dig. Det sparar dig en hel del tid som du istället kan använda för att inreda ditt nya boende.

För att genomföra själva flytten kan du be vänner och familj om hjälp för att både göra den enklare, roligare och minnesvärd. Att avsluta flytten med att tacka dem för hjälpen genom att bjuda på pizza och pilsner är en utmärkt idé!