Om att flytta

Det är himla kul att flytta till en ny lägenhet eller till en villa, men oj så jobbigt det kan vara. Man skall bära och ställa upp, designa sitt nya hem och sen är det allt pappersjobb som skall göras. Man skall göra flyttanmälan, få Internet att funka i nya hemmet och mycket mer.

Det tråkigaste med flyttningen är så klart att få med sig allt till den nya bostaden. Husgeråden skall stoppas in i lådor och förpackas så att de inte går sönder i flyttningen. Detta gäller särskilt när man skall flytta lite längre. Det är bra om man kan fixa hem stadiga flyttkartonger att packa sina grejer i. Glas och tallrikar måste man naturligtvis packa in väl i papper så att de inte går sönder. Det kan ta sin tid, men om man är noga med packningen och skriver på kartongerna till vilka rum varje kartong ska så blir det enklare när man kommer fram.

Det är bra om man kan få hjälp med flyttningen för man vill såklart komma till den nya bostaden så snart som möjligt. Det är härligt att få börja packa upp och inreda sitt nya hem. Det enklaste är om man har möjlighet att leja till flyttstädningen i den bostad man flyttar från. Det är ett hårt jobb att städa ur och det har blivit så mycket billigare eftersom det populära ROT-avdraget införts. En städfirma vet precis vad som skall rengöras vid den viktiga flyttstädningen och man kan tjäna en del pengar på att man inte får påbackning på hur städningen genomförts.