De första stegen inför flytten

2744912-stack-of-cartons

Är du på väg att byta adress? Då finns det mycket att ordna med. För att flytten ska gå så smidigt som möjligt är det bra om du vet lite mer innan du sätter igång och packar kartongerna. Det finns mycket att tänka på innan man tar steget, saker som man lätt kan glömma men som i slutändan kan avgöra hela flytten.

Köp och försäljning

Allra först bör du ju ha allt klart vad gäller köp av ny bostad och eventuell försäljning av din gamla bostad. Om du väljer att köpa innan du har sålt den gamla fastigheten behöver du inte oroa dig för var du ska bo; å andra sidan kan du ha svårt att få lån till en ny bostad. Bäst är om du kan sälja bostaden för mer än du ger för den nya. Viktigt är att ha en bra mäklare involverad i processen; har du tur kan samma person hjälpa dig med både försäljningen och köpet för en smidig process. Ta gärna in offerter från olika mäklare för att se vad de kan erbjuda dig för lösningar för ett kombinerat köp och försäljning.

Själva flytten

När du har hittat den rätta mäklaren är det många andra viktiga steg att ta för att du slutligen ska kunna flytta in i ditt nya hem. If skriver här att det är en god idé att ta in offerter även från flyttföretag för att få bästa pris. Sedan bör du börja med att rensa och slänga sådant du aldrig använder. Börja gärna med detta flera månader i förväg och gör lite åt gången – det kan vara ett förvånansvärt tidskrävande jobb. Packa sedan ned och märk gärna kartongerna, och det tyngsta nederst. Kontrollera också vad hemförsäkringen säger om flyttransporten – kanske kan du behöva köpa ett tillägg för att dina saker ska vara försäkrade under flytten.

Som ett sista steg, se till att all belysning är redo och installerad i det nya hemmet innan du börjar packa upp. Sedan är det bara att flytta in och ordna det som du vill ha det.