Hjälp med att riva eternittak

En del hus har eternittak och det är ett tak som innehåller asbest. Det innebär en del faror att riva sådana tak. Gäller det eternitplattor får privatpersoner plocka ner dem på egen hand, men vi rekommenderar ändå att du anlitar proffs. På så sätt undviker du att andas in asbestfibrer.

Det är dammet som är farligt vid rivning av eternittak eftersom det innehåller de skadliga partiklarna. På Arbetsmiljöverket finns gott om information om vad du bör tänka på och vad du behöver för att på ett säkert sätt ta bort ditt eternittak.

Företag som arbetar med sanering

Det finns flera företag som sysslar med asbestsanering och då även rivning av eternittak. Genom att ta hjälp av ett sådant bolag får du bort taket på ett säkert sätt och kan istället fokusera på vilket nytt tak du ska lägga.

Ett företag som kan hjälpa till med rivning av ditt eternittak är miramix.se. På deras hemsida kan du läsa mer om vad de erbjuder och även få en offert på just ditt projekt. Problemet med tak som innehåller asbest är att inandning av dammet kan orsaka bland annat cancer i andningsorganen. Det är med andra ord mycket viktigt att arbetet utförs på rätt sätt och därmed är det bäst att anlita experter.