Styla ditt hem innan försäljning

Att visa upp den finaste sidan när man vill få någon intresserad är ett av de äldsta tricken i boken. Det gäller inte bara romans utan även försäljning, marknadsföring och mycket mer. Att styla ditt hem inför en försäljning är ett knep som du definitivt måste använda dig av.

Tanken bakom att styla sitt hem, något som även kallas för homestaging, är att betraktaren ska känna att de vill bo där. Svårare än så är det inte. När den potentiella köparen ser ett vackert hem som de verkligen kan tänka sig att bo och leva i kommer de att köpa oavsett om det kanske är dyrare än vad de trodde. Hur gör man då och vad ska man tänka på?

Stilrent stylatMöbler och ytor

Ta ett steg tillbaka och försök att se ditt hem så objektivt som möjligt. Därefter är det dags att börja förenkla, förfina och förflytta. Försök ha så lite personliga föremål som möjligt, tanken är att köparen ska kunna se sig själv och sina saker i hemmet. Möblera så att rummet ser så bra ut som möjligt från den vinkel som bilden kommer att tas och tänk på ljuskällorna. Städa, städa och städa lite till. En veckas hårdstädning är väl värt besväret när ni väl gått plus på affären. Allt som står i vägen och som egentligen hör hemma i ett förråd ska vara i förrådet. Finns det inte plats så bör du överväga att slänga eller hyra ett tillfälligt förråd för de sakerna.

Låna eller köp nya möbler

Ibland kanske det känns som om något saknas, eller att de möbler du har inte riktigt ger rätt känsla. Då kan det vara aktuellt att ringa en vän och låna en eller två möbler för en liten stund. Det är även möjligt att köpa helt nya möbler på nätet. Använd dig i så fall av sidor som har koll på alla erbjudanden och kampanjer som finns på nätet. På så sätt kan du se till att du alltid får ut det bästa priset.