Tips till nyinflyttade

Flytten kan vara en stressig tid och man är alltid glad när det blir avklarat. Men som många säkert vet slutar det inte med att lasta in alla kartonger i det nya huset eller lägenheten. Nu börjar nästa steg i processen och det är dags att göra det bästa av situationen.

Det kan vara något överväldigande att stå i sitt nya hem med allt man äger nedpackade i kartonger och försöka tänka ut var man ska börja. Lite systematiskt arbete är vad man nu behöver.

Att få sängen och det andra grundläggande delarna av ett fungerande sovrum är det första man bör fixa. Är inte detta gjort innan det är dags att gå och lägga sig kommer man att ångra beslutet att ta itu med något annat rum först. Därefter är det smart att fixa köket så det är redo att användas. Nu behöver förstås inte alla glas och tallrikar vara på plats på en gång. Sedan går man vidare med rum man vet man kommer behöva använda ett åt gången.

Men tänk inte bara på huset. Sök även tidigt att ta kontakt med grannarna och lär känna dem. Det är bra för grannsämjan att komma på god fot med grannarna redan från början. En del kan säkert komma och hälsa på ganska tidigt, men många vill inte vara i vägen när någon är mitt uppe i allt vad inflyttning heter.