Tre snabba flyttpackningstips

Lastar kartonger

Att flytta är alltid ett stort projekt. Här kommer tre snabba tips på hur du kan göra flyttpackningen lite snabbare och mer effektiv. 

  • Flyttkartonger

    Skaffa många och bra flyttkartonger som är redo inför flytten. Banankartonger är förhållandevis små vilket är extra bra för tunga föremål så som böcker och liknande då större kartonger annars kan bli omöjliga att lyfta. Välj kartonger av lite högre kvalitet så minskar du på risken att något skall gå sönder under flytten.

  • Planera tidigt

    Börja planera flytten och packningen så fort du vet att du skall flytta. Även om det kan kännas konstigt att börja packa ner många veckor eller månader innan du skall lämna ditt nuvarande hem så kommer det kännas bra att redan en del nedpackat när flytten närmar sig. Börja med att packa ner saker som ändå ligger i förvaring. Vinterkläder är till exempelt passande att packa tidigt om man flyttar runt sommaren.

  • Belysningen är först och sist

    Att ha bra belysningen är bland det viktigaste när man arbetar, detta gäller även en flytt. Låt lamporna vara det sista som du monterar ner från din gamla lägenhet och det första du monterar in i din nya. På så sätt har du bra belysning under både flyttstädning och inflyttning.