Att flytta till något mindre

Det är inte ovanligt att när barnen flyttat ut att man väljer att flytta till något mindre. När man var en större familj så var behovet av utrymme det som prioriterades. Allt eftersom barnen växte upp så ville de ha eget sovrum. Allt eftersom åren gått så har de en efter en flyttat ut till eget boende. Idag så kanske ni står där två stycken med ett gigantiskt hus med många rum.

Minska boytan

Kanske det är lägen att nu börja titta efter något som är mer anpassat för er två. Att minska boytan innebär att det blir mindre att hålla efter och kanske också en lägre månadskostnad. Mycket beror på vad ni skaffar er i stället. Om ni bestämmer er för att köpa en lägenhet så köp inte allt för litet då kan ni få klaustrofobi. Om ni haft en villa på 5-6 rum så kanske en lägenhet med 3 eller 4 rum kan vara ett bra val. Hos vissa bostadsrättsföreningar så kan det finnas övernattningsrum att boka om man får många på besök.

Hemtrevligt och praktiskt

Även fast ni flyttat till betydligt mindre boyta så vill ni naturligtvis inreda ert hem så det blir hemtrevligt och praktiskt. Det ska även finnas plats för övernattande gäster då barnen säkert kommer på frekventa besök. När barnbarnen kommer så behöver ni utrymmen så det har någonstans att sova. Se till att gästrummen blir praktiska med sängplatser för så många som möjligt. Det finns en del smarta lösningar att välja bland då det kommer till sängar. Många gånger så vill man kunna använda gästrummet även som hobbyrum där man kan sitta och pyssla.