Dags att flytta

Det kan ta sin tid innan man fått sälja sin bostad och får börja flytta, det kan vara en blandad känsla den dagen då man vet att man det är dags att rycka upp bopålarna för ett nytt kapitel i livet. Det är mycket som ska göras både i det hus man lämnar och i det nya som man ska flytta in i, för det mesta så brukar det lösa sig tidsmässigt men det kan ändå kännas stressigt att hinna med allt.

När affärerna har gått igenom så brukar det vara satt ett datum då man ska lämna över sin gamla fastighet till nya ägarna och förhoppningsvis så får man tillgång till sitt nya hus i samma veva. Att packa sitt bohag kräver en hel del jobb, om ni inte anlitar en flyttfirma vill säga som packa och fraktar hela bohaget till den adress ni bestämt. För de flesta så kanske det är så att man hyr en mindre lastbil en helg för att köra skytteltrafik mellan det man lämnar och till det nya.

När det gamla huset är tömt så ska det flyttstädas och det kan också ta sin lilla tid innan allt är genomstädat och man känner sig nöjd med detta. Nu börjar det roliga, att få packa upp allt i det nya huset. Förhoppningsvis så behöver ni inte börja renovera det första ni gör utan ni kan i lugn och ro packa upp och inreda det nya exakt som ni vill ha det. Bland det första som man vill ha är att köket och sovrum möbleras upp så man kan äta och sova, sedan kanske en Internetuppkoppling och att TV fungerar så man kan slänga sig i en fåtölj för att kunna få lite förströelse mellan man packar upp och inreder.

För de flesta så gäller det att man bor in sig i det nya hemmet, det är först då man känner var man ska ställa soffan och hur man ska hänga alla tavlor. Låt det ta den tid det behövs, så länge ni kan sova skönt, använda er av badrum och kök så löser sig resten allt eftersom. Kanske så känner ni att det ska köpas lite nya möbler då de ni har inte riktigt passar in det nya hem som ni skapar. Låt allt få smälta in och stressa inte fram något bara för att, det kommer att bli det bästa hem ni någonsin haft!