Flytta till en större bostad efter barn

När familjen väntar tillökning eller precis efter barnet har kommit är det vanligt att det behövs en större bostad. Om du och din partner bor i en tvåa fungerar det vanligtvis första året när bebisen fortfarande är liten och sover hos er. Men när lillen börjar gå blir bostaden plötsligt trång och det kommer förmodligen kännas som att det är dags för eget rum till familjens minsting.

Börja leta i god tid

När det är dags för att flytta bör ni först fundera över om ni vill hyra eller köpa en bostad. Båda har sina för- och nackdelar och det beror mycket på hur ni är som familj. Du kan enkelt se utbudet online för det område du är intresserad av att bo i. Börja leta i god tid så du slipper stressa med en liten där hemma. Om ni väntar ytterligare en familjemedlem så kanske ni får fixa till så får ett passande barnrum.

Flytta med syskon i åtanke

När du letar nytt boende till familjen är det viktigt att ta med eventuella syskon i beräkningen. Du vill inte hamna i en situation där ni återigen måste ha nytt boende inom ett par år för att du och familjen bor för trångt. Välj en bostad med ett extrarum eller ett utrymme som skulle kunna delas upp till två rum vid ankomsten av ett småsyskon.