Fräscha upp innan visning

2010013-luxury-music-room När det är dags att sälja huset eller lägenheten kan homestyling göra att du lättare får det sålt och du får mer för det än du tänkt dig. Det gäller att skapa ett bra första intryck hos köparen och få denne att se möjligheter i din bostad. 

Det fösta man ska göra är att städa och det gäller överallt i huset. Fönster, golv, väggar, lister och dörrfoder ska städas till perfektion. Om man tycker det är jobbigt eller svårt att hinna med kan man ta hjälp av en städfirma. Man ska också lägga undan allt som ligger framme, så som personliga saker, tidningar, bilder, räkningar etc. Meningen är att det inte ska bli för personligt, men inte för spartanskt heller. Därför kan man ställa ut en skål med frukt, lägga ut en pläd och placera ljusstakar och blommor på bord, som skapar ett varmt intryck. Små rum kan upplevas större om man lägger in en ljus matta och om man har tid kan man till och med möblera eller måla om. Då bör man tänka vitt och neutrala färger som passar de flesta.

Även barnrummet ska snyggas till och framförallt bör leksaker plockas undan och sängarna bäddas. Fixa även till i badrummet och om något är trasigt bör du laga det. Att renovera en trasig kakelplatta är inte så svårt som det kan verka. Det finns många både videos och artiklar om hur du går till väga med att fräsa bort fogarna och dela plattan i mindre bitar så att den kan tas ut och ersättas av en ny. Hos återförsäljare online hittar du kakel och klinker till badrummet.

I allt städande inne kan det vara lätt att glömma utsidan. Bor man i hus kan man rensa i rabatterna, ställa fram blommor i fina krukor och hänga en vacker krans på dörren. Gräset ska förstås vara klippt och löv bör krattas undan. Visas huset på kvällen är det bra att se över ytterbelysningen så att den fungerar och det ser mysigt ut med små ljus som är tända. Tänk på att utemiljön är det första som köparen ser och skapar sig ett första intryck av.