Hitta köksredskap till bra priser

Det första steget till en trevlig lunch är att hålla köket utrustat med bekväma köksredskap. Matlagningen blir både enklare och roligare när du har fräscha köksprylar.

Här har vi sammanställt en lista över de köksredskap som du har allra störst nytta av och som det lönar sig att investera i.

En rejäl kniv

För det första så behöver du en vass kniv. När det gäller knivar så föreslår vi att du främst tänker på kvalitet.

Två riktigt bra och vassa knivar är bättre än tio halvslöa. Bra knivar är inte nödvändigtvis dyra. Det viktigaste är att den är tillverkad av stål i hög kvalitet.

Knivslipare

För det andra så behöver du hålla de vassa. En slö kniv är en fara för användaren och gör processen långsammare. Använd den regelbundet för bästa resultat.

Skärbrädan

Det bästa materialet för skärbrädor är ett som är lätt att rengöra och som inte gör knivarna slöa.

Fördelen med skärbrädor av trä är att de har överlägset slitstarka egenskaper och dessutom är extra skonsamma mot knivseggen.

En skärbräda i trä är ett bra val för en köksskärbräda eftersom trä är ett hållbart material som är hygieniskt och lätt att rengöra. Trä kan också motstå värme, vilket gör det lämpligt att använda för att skära upp heta livsmedel på. Dessutom ger en skärbräda i trä en naturlig och vacker touch till köket. Det finns olika typer av trä att välja mellan, som bambu, ek och valnöt, och det är viktigt att välja en skärbräda som passar dina behov och preferenser. Tänk också på att trä kan märkas av vassa knivar och vätskor, så det är viktigt att ta hand om skärbrädan ordentligt för att få den att hålla längre.

Kastruller

Slutligen är det bra om du skaffar kastruller som håller riktigt länge. Tjockbottnade kastruller är oftast bäst. Tänk även noga över storleken så att de du har varken är för stora eller för små. För mer information om detta kan du klicka här.

Stekpannan

En gjutjärnsstekpanna är ett utmärkt val för stekning och matlagning eftersom den har en jämn och hög värmebehållning. Detta gör att den är perfekt för att steka kött med en fin, gyllenbrun yta och en saftig inre. Gjutjärn är också lämpligt att använda på alla kokplattor, inklusive induktion, och kan även användas i ugnen. Gjutjärnsstekpannor kan dock vara relativt tunga och kräver lite extra underhåll, som regelbunden oljning för att förhindra rost. Dessutom är det viktigt att undvika att skölja pannan med kallt vatten direkt efter användning, eftersom det kan skada järnet. Men med rätt omvårdnad kommer en gjutjärnsstekpanna att bli en pålitlig och långvarig del av ditt kök.