Tips för dig som husägare

Förmodligen så vet ni vad ni ger er in på när ni köper ett hus? Det finns en hel del saker som man bör vara beredd på då ett hus inte klarar att fixa sig själv. Det behöver inte alltid vara stora saker som ska fixas till. De flesta har kunskapen att lösa de problem som uppstår och om inte annat så får man lära sig allt eftersom. Nätet kan vara en källa till mycket så ni får googla om det händer något som ni inte kan lösa.

Husets utsida

Det allra viktigaste är husets utsida. Med ett läckande tak så kommer insidan snabbt förlora sin forna glans. Se till att taket är intakt och att det inte läker in. Fasad och fönster är också viktiga för att hålla kylan ute på vintern men också värmen på sommaren. Försök få in rutiner innan vintern kommer att kolla upp tak, fasad, fönster, grund ja, allt annat som är det yttre av huset. Rensa bort gammalt löv i hängrännor så det inte samlas vatten och rinner efter ytterväggarna.

Husets insida

Självklart så finns det saker som man bör kolla upp på husets insida också. Här är det kanske inte lika akut som om det läcker från tacket. Men visst det är viktigt att värmesystem, vatten och avlopp fungerar som det ska. Försök att vara uppmärksam om något inte är som det ska. Även om ni inte kan åtgärda problemet själv så är det viktigt att ta in någon hantverkare som löser problemen så snabbt som möjligt.