Tips för flyttpackningen

1032014-white-boxesNär det är dags att flytta ska man se till att packa så effektivt som möjligt, men även tänka på vad som kan, och bör, packas ihop med vad.

Först och främst borde du alltid se till att ha tunga saker i botten, men när du packar ihop, till exempel, biblioteket, packa inte kartongerna fulla med bara böcker, de blir onödigt tunga och frustrerande att bära, speciellt om du har många böcker.

Det finns naturligtvis goda anledningar att packa ihop rum för rum, men när det gäller saker som böcker, packa gärna nedre halvan med böcker och fyll sedan ut med lakan, filtar, eller kuddar.

Skriv gärna på kartongerna vilket rum de ska till i ditt nya hem, så undviker du att behöva öppna upp dem i onödan innan inflyttningen är färdig. Saker som inte går ned i lådor bör monteras isär om det går, du sparar gott om utrymme på så sätt.

Elektronik med tillhörande kablar ska du se till att packa samman, gör inte en låda bara för kablar, det leder bara till en massa extra tid som måste spenderas när det är dags att packa upp och ställa allt i ordning igen. Du kan faktiskt även tejpa fast kablarna på sakerna de går till.

Tavlor, speglar, och andra ömtåliga saker skyddar du bäst med bubbelplast. Mindre sådana saker kan du lägga samman, så länge du lägger bubbelplast mellan varje föremål, och sedan tejpa ihop paketet så att de inte rör sig mot varandra.