En hel del att tänka på vid flytt

Nu är det mycket tänker du kanske, och hur ska du hinna med allt? Men det är lättare än vad det kan verka när flyttlådor tornar upp sig och du börjar inse hur mycket du behöver städa. Inte bara inne, utan även utomhus!

Så ta ett djupt andetag så börjar vi bena upp det här. Ute kanske du behöver plocka i ordning, klippa gräset och städa altanen. Om du får hjälp med något av detta känns det säkert lättare, till exempel kan du boka altanrengöring här.

Checklista för att organisera flytten

När det kommer till vad du måste göra och administrera inomhus är det bra att göra en detaljerad checklista. Så lista först upp alla bråttom-punkter, exempelvis flyttanmälan, flytthjälp, flyttbil och köpa flyttlådor (många). Gå sedan igenom varje rum och skriv upp vad du måste göra. Ett bra system med möbler och för att sortera saker är att sätta lappar på varje möbel eller låda med orden spara, slänga, sälja och skänka. Efter hand sätter du också dit lappar på spara-lådorna eller möblerna med det rum dit det ska flyttas till i nya hemmet. På så sätt blir det lättare att hålla ordning när flyttlasset ska gå.