Få rätsida på problemen

hyresgäst

För det mesta så brukar det fungera i olika bostadsrättsområden, det är fungerande föreningar där de flesta trivs med varandra och livet går sin gilla gång. Man har sina årsstämmor och fattar de beslut som ska fattas. Det blir den årliga gårdsfesten och höst- och vårstädningen på innergården och alla som bor där trivs med tillvaron. Detta är ju i de bästa av alla världar, hos alla bostadsrättsföreningar så finns det störande moment som kan ställa till det på ett eller annat sätt.

Men ibland så går det inte att få rätsida på problemen. Det kan finnas saker som kan vara svåra att lösa inom föreningen, det kan finnas störande grannar i en bostadsrätt som ställer till det i sådan grad att man är tvungen att vidta åtgärder. Kan man inte lösa problemet inom föreningen så finns det speciella jurister som kan hjälpa bostadsrättsföreningen i samband med detta. Det finns fördelar med att ta in jurister som har kunskapen och erfarenheten av liknande fall och problem. Tveka inte som bostadsrättsförening att ta in hjälp utifrån så allt går rätt till.

Det är förenings styrelse som har ansvaret för att avgifter och hyror blir betalda och även skicka ut varningar om någon i fastigheten är störande för de andra boende i huset. Om det är så att det finns grannar som stör så är det styrelsen som ska skriva ett varningsbrev, om störningen fortsätter efter varningsbrevet så kommer andra åtgärder att vidtas. Det finns speciella regler som gäller för dessa varningsbrev så det är alltid en fördel att anlita någon utifrån som kan hantera detta.