Planera för nya sängköpet

Att köpa en ny säng innebär en viktig investering för din hälsa. Det är mycket mer än bara en möbel och en produkt där du måste ställa krav på form och funktion. 

Köpa online

Det kan kännas konstigt att köpa en möbel online när känslan är så viktig. Men med bra information på sajten och kunnig kundtjänst kan du få veta allt du behöver för att göra ett informerat köp. Sajter som Sängjätten har även gratis frakt och fri hemleverans när du handlar över 300 kronor.  Det bästa är att du själv är listar ut vad du vill ha i form av storlek och fasthet samt om du vill ha en kontinentalsäng, bara en resårmadrass eller en madrass som kan höjas och sänkas.

Fasthet

Det är viktigt att få rätt fasthet på madrassen. Du kanske har en preferens sedan tidigare men beroende på din vikt kan din säng behöva vara fastare. Ju mer du väger, desto fastare madrass borde du ha. Har du svårt att sova på hård madrasser kan du behöva köpa en mjukare än kroppen vill ha. I slutändan vill du sova skönt hela natten.

Avlastningszoner

En madrass är uppbyggd av flera zoner som kan vara mjukare eller fastare än en annan för att du ska får en naturligt sovställning. Normalt finns det mellan 0-7 zoner på en säng. Vilka zoner du behöver beror på din sovställning. Sover du på sidan behöver du mjukare zoner kring höft och axlar så att ryggraden blir rakare. Sover du på rygg behövs främst stöd för svanken och en mjuk zon för axlarna så att de inte åker upp över ryggraden. Man rekommenderar inte att någon ska sova på mage men om du gör det behöver du stöd för höften och en anpassad kudde för att skydda nacken.