Snabba fix för utsidan

Det är utsidan som är det första intrycket på huset. Det är den bilden som kommer att vara först på Hemnet och utsidan visar vilken stil de nya ägarna kan förvänta sig när de kommer på visningen. Du vill visa husets bästa sida och locka spekulanter. Ibland kan de små sakerna göra stor skillnad. 

Fasaddekor

En naken fasad är inte speciellt inspirerande. Sätt upp lite fasaddekor för att skapa lite mer liv. Byt ut den tråkiga siffran på huset och skaffa en snyggare variant. Du kan välja storlek och färg själv, till och med skriva ut adressen på fasaden om du så vill. Det får huset att stå ut från mängden och ger den ett mer personligt intryck som alla kan uppskatta. Annan dekor är belysning längsmed fasaden eller grunden. Belysning som skiner uppåt och nedåt är den populäraste varianten. Ditt hem ser välkomnande och varmt ut på kvällarna. Du kan också belysa från grunden och upp på väggarna om du inte vill fästa något på fasaden.

Foder

Ett annat alternativ är att leka med foder runt fönstren. En del hus har inga fönster alls och där har du perfekta möjligheten att liva upp en platt och minimal fasad. Testa med olika foderstorlekar och utformningar. På äldre fasaden är det vanligt med snickarglädje och vågade former medan moderna hus passar bättre i raka och enkla varianten. Det tar inte mer än någon kväll att byta ut foder förutsatt att du målat dem innan och bestämt vilken storlek och design de ska ha.

Dörrar

Sjabbiga och utdaterade dörrar ser inte snygga ut på bilder (eller i verklighet) och riskerar att läka som ett såll. Du behöver inte spendera hundratusen kronor på nya dörrar, det finns enkla dörrar med bra u-värden som inte kostar skjortan. Och det kan leda till bättre intryck och fler visningar.