Tips för visning av bostad

Förr så räckte det med ett rent hem när man skulle sälja, idag krävs det mer, i alla fall om du vill optimera din försäljning. Se självklart till att hemmet är både rent och snyggt, lägg extra krut på badrummen som ska glänsa och glöm inte att rensa avloppet. Säkerställ att fönstren är nyputsade och att lister och paneler är riktigt rengjorda. Trolla bort sladdar, kablar, modem och tv-kontroller för att inte störa estetiken.Se också till att neutralisera hemmet, bort med de personliga korten och de alltför starka färgerna. Viktigt är att tänka utifrån ett köparperspektiv eftersom vitsen är att potentiella köpare ska bli inspirerade av inredningen men samtidigt känna att det skulle kunna bli deras hem. Kom också ihåg att mäklarna ofta har bra stylingtips, de har sålt fler hus än dig och vet vad folk gillar.

Små förändringar kan göra stor skillnad

Optimera grundförutsättningarna så mycket som möjligt. Måla om enstaka rum där det behövs, olja in slitna bänkskivor, förbättringsmåla snickerier och byt ut det gamla toalettlocket. Det gör stor skillnad. Se till att det finns något som fångar blicken i varje rum. En bukett färska blommor gör skillnad liksom kuddar och levande ljus. Lägg stort fokus på terrassen eller balkongen så att den upplevs som inbjudande, tänk på att det är ett extra rum du ska sälja. Gå igenom belysningen så att den fungerar och förstärk eventuellt med punktbelysning. Finns det en öppen spis eller braskamin så tänd den innan visningen, det skapar hemkänsla. Se också till att inte plocka bort för mycket, hemmet ska upplevas som personligt utan att för den skull kännas privat.Fixa med flytten

Anlita professionell hjälp

Känner du dig stressad inför visningen och är boende i Uppsala-trakten, varför inte anlita en professionell städfirma med nöjd-kund-garanti? Visst vore det befriande att slippa städstressen och istället komma hem till ett fantastiskt rent hem med glänsande fönster? Framförallt så kan det vara ont om tid just vid en flytt, det är oftast mycket att göra då man ska flytta. Det ska packas saker i flyttlådor och det ska forslas till det nya boendet. Väl på plats i den nya lägenheten så vill man ju komma i ordning och då kan det vara skönt att lämna bort städningen av den gamla bostaden till någon professionell.Skulle du av någon anledning inte godkänna ett utfört städmoment så åtgärdas saken självklart kostnadsfritt i god tid inför visningen. För på visningsdagen kommer ditt hem att skina!